Vrijdagavond repetitie-avond!

Laatste repetitie Oranjepark

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190208-Laatste-foto-in-oude-kazerne-1024x347.jpg

Het koor repeteert op vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur in de Brandweerkazerne van Dordrecht aan het Leerpark.

Daarvoor repeteerden wij in de kazerne aan het Oranjepark (zie foto boven ⇑)

Vanaf ongeveer 18.00 uur komen de eerste mannen al binnen. Zij gaan de stoelen en piano vast klaarzetten! Daarna  ‘druppelen’ de koorleden binnen in het repetitielokaal.

Onze nieuwe ruimte in de kazerne aan het Leerpark 

Onder het genot van een lekker bakkie wordt er over van alles en nog wat gepraat. Soms gewoon lekker bijpraten, over leuke gebeurtenissen van de afgelopen week, of over ernstiger zaken. Ook wordt de loterijlijst ingevuld, 0,50 cent per nummer!

Voor aanvang komt de voorzitter met mededelingen en de uitslag van de loterij van afgelopen week. De winnaar krijgt zijn prijs en de rest van de ‘pot’ gaat naar de penningmeester. Het praatje van de voorzitter mondt nog wel eens uit tot een ware conference waarbij het gelach niet van de lucht is!

Dan gaan we echt repeteren, de dirigent Johan den Hoedt, weet ons weer elke week op een zeer plezierige manier het een en ander bij te brengen… Na afloop van de repetitie wordt met elkaar alles weer opgeruimd en daarna wordt er -onder het genot van een drankje en soms een hapje erbij- nog even lekker nagepraat waarbij weer vele lachsalvo’s klinken!