Opening brandweerkazerne Papendrecht

 

Iedere donderdagochtend is “gezelligheid” troef in de  Brandweerkazerne aan de Willem Dreeslaan 2, Papendrecht.

Dan repeteert namelijk het Brandweermannenkoor ZHZ onder het motto

“Samen blussen, samen zingen”

Het Brandweermannenkoor regio Zuid Holland Zuid is op 18 januari 1985 opgericht. Aanleiding was het vertrek van ondercommandant Albert Bloem. De zangers die hem bij zijn afscheid een muzikale fruitmand meegaven, bleven zingen en de basis van het Brandweermannenkoor was gelegd. Het koor bestaat uit zangers vanuit alle windstreken in de regio en is nog steeds op zoek naar nieuwe leden.

Na 25 jaar het koor te hebben geleid heeft Simon van Dalen, ook oud-brandweerman, het stokje in 2010 neergelegd. Johan den Hoedt is sinds dat jaar de muzikale leider. Hij is zowel dirigent als een voortreffelijk pianist/organist.

Om de stemmenverhouding in het koor in evenwicht te kunnen houden, zijn de toelatingseisen versoepeld. Als lid hoef je niet langer een brandweer- of BHV-organisatie achtergrond te hebben. Een warme belangstelling voor alles wat brandweer is, helpt wel mee om je snel thuis te voelen. Iedereen die er van houdt om in een gezellige sfeer aan een goed repertoire te werken is welkom. De unieke ‘brandweersfeer’ zal door de aanwezigheid van ‘echte’ brandweermannen toch wel in stand blijven!

Het repertoire is zeer gevarieerd van volksliedjes, songs uit musicals en operettes tot klassieke werken. En niet alleen dat.               We zingen zo goed als alles 4-stemmig en dat ook nog in meerdere talen!

Eén van de hoogtepunten uit ons bestaan is o.a. het in oktober 1989 in de Grote Kerk in Dordrecht gehouden concert met de wereldberoemde bas IVAN REBROFF. Een ervaring die zich moeilijk laat beschrijven, zo overweldigend groots. En dat al zo vroeg in ons bestaan als koor! Daarnaast hebben ook Dé 3 baritons van Nederland, t.w. Ernst-Daniël Smidt, Marco Bakker en Henk Poort, medewerking verleend aan onze jubileumconcerten. Ook werken we regelmatig samen met andere koren.

Een uniek hoogtepunt hebben we in maart 2014 beleefd in Recklinghausen, partnerstad van Dordrecht. Ter opluistering van een congres vanuit de Europese Unie hebben we een voortreffelijk visitekaartje afgegeven. Het weekend was niet alleen een muzikaal hoogtepunt, maar ook bleek weer dat de sfeer in ons koor uniek te noemen is!

We nemen ook regelmatig belangeloos deel aan concerten voor goede doelen en ook bij korenfestivals laten wij van ons horen! Verder treden we ook enkele keren per jaar op in verzorging/verpleegcentra in Dordrecht en in de regio. Op verzoek komen wij ook bij brandweergelegenheden in de regio en daarbuiten ons geluid laten horen. Optreden doen wij altijd in uniform!

Het koor repeteert op donderdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur in de Brandweerkazerne van Papendrecht aan de Willem Dreeslaan 2     Wij repeteren vroeg zodat u daarna nog wat aan de rest van uw dag heeft. Of nog even lekker napraten in het koor!

Zin om te mee te zingen?

U kunt zich aanmelden bij secretaris :

Ad Scheepbouwer, Zonnedauw 63, 3353 CX Papendrecht, 078-6156673 of 0642914708

e-mail: b.kooraccountant@upcmail.nl of a.scheepbouwer3@upcmail.nl

Gerelateerde Afbeeldingen: